SUNCOKRETOVO ULJE   dobiveno procesom hladnog prešanja sjemenki suncokreta zadržava sve prirodne sastojke.

Hladno prešano i nerafinirano suncokretovo ulje i danas spada među najzdravije namirnice. Bogato je hranjivim mineralima: kalij, magnezij, željezo, fosfor, kalcij i cink i vitaminima: A, E, B i D te može pozitivno utjecati na vaše zdravlje. Ovakvo je ulje blažeg, manje gorkog okusa, a u njemu ostaju sačuvani svi prirodni visokovrijedni sastojci. 

Ovo suncokretovo ulje je najbolje koristiti hladno, savršeno je za salate, kolače, umake  ali i za druge načine gdje ga ne izlažemo visokim temperaturama. 

Nije preporučljivo pržiti na njemu jer se onda gube sva svojstva koje ulje ima zbog hladnog prešanja te se oslobađaju štetna svojstva.

Da bi najbolje iskoristili sva ljekovita svojstva ovog ulja, stručnjaci preporučuju da ga je najbolje miješati u ustima.

Ovo se koristi ujutro, odmah nakon buđenja. Stavite u usta do dvije žličice hladno prešanog ulja i miješajte ga 15-ak minuta. Ulje nemojte nikako gutati, a ako vam postane neugodno radi okusa, radije ispljunite. Cilj je da se suncokretovo ulje zamuti nakon nekoliko minuta miješanja, Po završetku ispljunite tekućinu koja bi trebala biti potpuno bijela tada znate da djeluje. Nakon miješanja operite usta i zube. 

Primjenom ovog postupka iz tijela se odstranjuju štetne tvari, čime se povoljno djeluje na imunitet i optimalan rad stanica i organa. Služi za otklanjanje opće slabosti, obamrlosti, bolesti živaca, želučanih tegoba, bolesti pluća i jetre te poremećaja spavanja. Metoda se pokazala učinkovitom protiv glavobolje, zubobolje, parodontoze, kroničnog umora, nesanice, astme, ekcema, plućnih bolesti, artritisa, crijevnih i želučanih oboljenja, bolesti bubrega, jetre i srca, kroničnih bolesti krvi, ženskih bolesti.

Prednost terapije je u jednostavnosti, niskoj cijeni (samo trošak nabavke hladno prešanog nerafiniranog suncokretovog ulja) i izostanku štetnih nuspojava. A može se provoditi tijekom duljeg vremenskog razdoblja…

Može se koristiti kao primarno ulje u mnogim losionima, pilinzima za tijelo, uljnim kupkama i formulacijama za masažu.

Skip to content